Over Brechtje

Ik ben Brechtje Romeijnders. Muziek, klank en bijzondere instrumenten nemen mijn hele leven al een belangrijke plaats in. Klank en wat klank doet met een mens, fascineert me enorm. Ik vind het iedere keer opnieuw bijzonder om mensen onder te dompelen in de klanken van mijn schalen, windgongetjes, klankbuizen en handpan. Dan zie ik na afloop die complete ontspanning in je gezicht en dat maakt me zo blij!

In 2000 ben ik afgestudeerd als muziekinstrumentenbouwster. Daarna ben ik het menselijk instrument verder gaan bestuderen, als logopedist-stemtherapeut, docent en coach. 

Intuïtief werken, met volle aandacht voor de ander, is wat ik het allerliefste doe. 

Als ‘klankschaalmevrouw’ komen al mijn ervaringen bij elkaar. Zo heb ik een akoestisch klankbed ontwikkeld, waar je op ligt bij de klankmassage. Alle trillingen van de klankschalen die rondom je staan, beleef je op het klankbed door je hele lichaam.

Naast de positieve effecten van klank en trillingen, ben ik enorm geboeid door kwantumfysica en hoe je je gedachtes, gevoelens en uiteindelijk ook je leven op een positieve manier kunt transformeren. De opleiding tot Advanced Theta healer heeft me hierin hele mooie inzichten en helpende technieken gegeven. Samen met de diepe klankontspanning werkt het extra krachtig.

Van harte welkom in de Klankentent!

 

 

Lees hier de Blog van Brigitte over De Klankentent:

Hemelse ervaring…
Op het moment dat ik aankwam, stond Brechtje me al op te wachten.
Haar warme glimlach geeft me telkens weer een gevoel van thuiskomen en ik merkte aan mezelf dat ik erg had uitgekeken naar deze dag!
In een geweldig bed & breakfast, De negen kamers genaamd, heeft Brechtje haar praktijk en vanaf het moment dat je binnenstapt, waan je je letterlijk in een andere wereld! Je kijkt je ogen uit naar alle leuke effecten die er aangebracht zijn in het huis en de energie die er hangt is ronduit fantastisch te noemen! Heel warm, gastvrij … ja, bijna hemels, heerlijk!
Ik word welkom geheten in Brechtje haar praktijk ruimte, waar de heerlijke geuren meteen ronddansen in mijn neus en mijn zinnen prikkelen. Overal waar ik kijk staan schalen en hangen muziek “tingeltangeltjes”, ik word er helemaal blij van!
Tijdens een kopje thee krijg ik te horen wat we zo meteen gaan doen.
Uiteraard ben ik een speciaal geval, want voor een klankschaalmassage lig je normaal gesproken op je buik, maar omdat dat voor mij alles behalve ontspannend is, gaan we eerst op de rechterzij en dan op de linkerzij, zodat ze op deze manier ook elk stukje van mijn rug kan masseren.
Ik neem mezelf voor om mezelf gewoon over te geven aan alles wat er gaat gebeuren en zak dan langzaam maar zeker in een vorm van ontspanning die ik zelf zelden meemaak als rasechte stuiterbal met 9 inwendige tv-schermpjes die 24/7 aanstaan en alle 9 op een andere zender staan. Langzaam maar zeker gaan ze één voor één uit en ben ik zelfs even helemaal zó ontspannen dat ik nergens meer aan denk. Driewerf hoera voor de kwaliteiten van Brechtje, want dat lukt echt haast niemand!
Maar de variëteit van de schalen is zo mooi, en de passie waarmee ze deze bespeelt zó duidelijk voelbaar dat je letterlijk in hoger sferen terecht komt. Op het moment dat ze met de daadwerkelijke massage begon, deed ze dit met een voor mijn gevoel redelijk grote klankschaal die ze dan aansloeg en terwijl deze resoneerde wreef ze hiermee over mijn lichaam. De trillingen gingen letterlijk door mijn hele lichaam! Doordat ik op een speciale plaat lag, welke Brechtje helemaal zelf heeft ontworpen, voelde je de trillingen van de schalen ook via de bodem weer terug het lichaam in gaan en dat was werkelijk uniek te noemen. De kunst om dit te bouwen dankt Brechtje aan het feit dat ze vroeger instrumenten bouwer is geweest. De technieken die ze daar geleerd heeft, heeft ze gecombineerd tot een fantastisch mooie behandeling die echt elke cel van het lichaam weet te raken.
Op de andere zij leek het ineens of ik aan zee lag, want met haar oceandrum kan ze je het gevoel geven dat de golven vlak voor je voeten stoppen. Met de heerlijke geuren die uit de diffuser kwamen, ik had voor een transformation olie gekozen, werden letterlijk alle zintuigen aan het werk gezet om op de meest ultieme manier te kunnen genieten van deze massage.
En toen kwamen de, voor mij absolute favorieten, de koshi bells. Wat een geweldig mooie muziekinstrumenten zijn dit zeg! Het was net alsof ik in een bos met elfjes beland was die heerlijk ronddansten, ik werd er helemaal blij van! Nadien heb ik op internet deze bells opgezocht om aan mijn man te laten horen, maar kwam er toen achter dat het letterlijk de meester is die de muziek maakt, want in geen enkel filmpje klonk het zó mooi als tijden de behandeling van Brechtje! Met zoveel toewijding en passie gaat ze om met de energie in de ruimte en dit ervaar je door alles heen!
-Brigitte
Natuurlijke Ondersteuning